Review: Marber Veluwe in Hoenderloo

Review: Marber Veluwe in Hoenderloo

Als je op zoek bent naar een plek om volledig tot rust te komen, dan is Marber Veluwe in Hoenderloo een aanrader. Dit gloednieuwe vakantiepark is exclusief voor volwassenen en biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en luxueuze retraite in de natuur.

Review: Marber Veluwe in Hoenderloo

Midden in de Veluwe, omringd door natuur, vind je het nieuwe exclusieve mini-resort Marber Veluwe. Dit adults-only vakantiepark van Roompot biedt een unieke combinatie van luxe en natuur, perfect voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Hier draait alles om rust, wellness en het genieten van de prachtige omgeving, samen met je partner of vrienden.

Het kleine park is zo ontworpen dat je overal de Veluwse natuur kunt ervaren. De luxe villa-bungalows grenzen in duo’s aan elkaar en dankzij de grote ramen, komt het buitengevoel ook naar binnen. Elke bungalow beschikt over een houten privé-terras met een verwarmd bubbelbad, waar je  kunt genieten van het groen om je heen.

Review: Marber Veluwe in Hoenderloo
Review: Marber Veluwe in Hoenderloo

Een van de Marbers omringd door groen ©watzijzegt.com

Onze last-minute zomervakantie

Dat klinkt perfect, dachten wij toen we deze zomer er last-minute nog even tussenuit wilden en geen plannen hadden gemaakt. Op vrijdagmiddag boeken we een huisje voor een midweek via de Roompot-website*, de maandag erop rijden we naar Hoenderloo.

Verblijf in een van de Marbers

Je kunt kiezen uit drie soorten Marbers, die elk bestemd zijn voor 2 tot 4 personen. Wij verblijven in een Comfort Marber, geschikt voor twee personen. Elk van de drie soorten huisjes is uitgerust met luxe voorzieningen die je verblijf extra bijzonder maken.

De huisjes beschikken over een keukentje met inductiefornuis, oven, vaatwasser, kokend waterkraan en een koffiecupapparaat geschikt voor Iperespresso-capsules van illy.

Relaxen in een van de Marber Veluwe huisjes

Er is een heerlijke grote loungebank die je naar wens kan neerzetten. Dankzij de enorme ramen lekker licht en via de soundbar kun je je favoriete muziek afspelen.  Maar de échte luxe zit ‘m in de privésauna en de verwarmde hottub op het terras – ideaal voor ontspanning na een dagje wandelen op de Veluwe.

Wellness op de Veluwe

Ons villahuisje heeft een slaapkamer met een extra lang tweepersoonsbed van 210 cm. Aansluitend aan het slaapgedeelte vind je de open badkamer met een inloopregendouche (en dakraam, lekker licht) en een Finse sauna. Ook is er een apart toilet. Er is airconditioning (fijn in de zomer!) en de (dak)ramen hebben automatische rolgordijnen.

Marber Veluwe slaapkamer en suite

Review Marber Veluwe: een heerlijke badkamer ensuite met regendouche en sauna

Je eigen Gameplan met de Marber app

Wat Marber Veluwe uniek maakt, is het ‘Gameplan’. In de Marber app maak je een profiel aan waarin je jouw persoonlijke interesses kunt aangeven, waarna je direct aanbevelingen krijgt die perfect bij je passen. Na het boeken kun je met een paar klikken een persoonlijk programma samenstellen dat volledig is afgestemd op jouw wensen.

Dit betekent dat je elke dag tips krijgt die passen bij jouw interesses, van de mooiste wandelroutes tot de gezelligste plekjes om te eten in Apeldoorn en andere plaatsen in de buurt.

Doen in de buurt van Marber Veluwe

Op slechts een paar kilometer afstand ligt een van de ingangen van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen dus met gemak het Kröller-Müller Museum bezoeken, met werken van beroemde kunstenaars als Vincent van Gogh en een prachtige beeldentuin. Ook het onlangs heropende Paleis het Loo ligt op een steenworp afstand van Marber Veluwe. In Hoenderloo zelf wil je natuurlijk een ijsje halen bij IJs van Co (Krimweg 33-D)!

Ontdek hier meer bezienswaardigheden op de Veluwe >>

Ook kun je er eenvoudig ontbijt en koffiecups voor de volgende dag bestellen. Of tips vragen via de Marber Guest support die 7 dagen per week van 09.00 uur tot 21.00 uur voor bezoekers beschikbaar is. Er is ook een optie om diner in je huisje te laten bezorgen maar dat bleek tijdens ons verblijf (nog) niet mogelijk. Op het park zelf zijn – naast de Marber Yoga studio – geen andere voorzieningen.

Bepaal het zelf

Je hebt de volledige regie over je verblijf. Ideaal als je zin hebt om actief te zijn of juist te ontspannen met een massage of yogasessie in de Marber Yoga studio. Of, zoals wij, gewoon lekker wil genieten van de rust en de luxe faciliteiten van onze eigen Marber.

Via de schuifdeur in de woonkamer stap je zo op het terras. Hier vind je tuinmeubilair, een buitenhaard en een privé hottub.Genieten van wellness op de Veluwe

Mijn Gameplan: lekker genieten van de hottub op het terras ♥ ©watzijzegt.com

We hebben enorm genoten tijdens ons verblijf! Maar er waren ook wat dingen die niet zo soepel gingen als verwacht.

Wat er beter kon: een paar minpuntjes

Het park is volledig autovrij; je auto parkeer je op een centrale parkeerplaats bij de ingang. Nu ben ik daar persoonlijk best fan van, maar het is niet ideaal als je bagage bij je huisje wil droppen. Er zijn weliswaar bolderkarretjes aanwezig op het park, maar deze waren in geen velden of wegen te bekennen toen wij aankwamen. Dat betekende dus zeulen met een zware koffer over een grindpad terwijl het inmiddels bijna 30 graden warm was en een van ons kampte met een voetblessure en nauwelijks kon lopen.

Tijdens ons verblijf werden we ook getrakteerd op huilende kinderen van een stel dat een huisje verderop verbleef. Geen ramp natuurlijk, wel onverwacht op een park dat zich richt op volwassenen en dat ook zo adverteert.

Wanneer techniek niet werkt

Bijna alle techniek in het huisje is te bedienen met controls en via de Marber-app. Superhandig, behalve wanneer het niet (meer) werkt. Na anderhalve dag ging de zonwering aan de terraskant van ons huisje niet meer goed omhoog of omlaag, waardoor we kruipend onderdoor moesten om op het terras te komen. Het serviceteam reageerde snel via de Marber app (bedankt Tim!) maar een monteur kon het probleem de volgende dag helaas niet oplossen. Niet ideaal als je – zoals ik – migrainegevoelig bent bij fel licht en de zon volop schijnt.

De oplossing? We mochten verhuizen naar een andere Marber, mét een late checkout op vrijdag. Daardoor konden we alsnog twee dagen genieten van alle luxe en gemakken. Bijna dan: omdat we zelf de hottub in het nieuwe huisje moesten vullen, was er die avond geen warm water meer over om te douchen… brr! En ik was superblij met de airco in de huisjes, maar dat ‘ie de laatste nacht élk uur weer luidruchtig aansloeg had niet per se gehoeven.

Ik ben blij dat onze klacht zo snel werd opgepakt. Maar het is natuurlijk niet fijn om tijdens je vakantie bezig te zijn met mankementen, verschillende mensen over de vloer te krijgen en vervolgens al je spullen opnieuw in te pakken en te verhuizen. Er kan altijd iets misgaan, maar voor bijna €185 per nacht verwacht je dat alles gewoon perfect werkt.

Wat vond ik echt van Marber Veluwe?

Zou ik nog eens gaan? Op wat opstartprobleempjes na heeft Marber Veluwe me verrast met de combinatie van design, comfort en persoonlijke service. In de meeste huisjes heb je behoorlijk wat privacy dankzij het omringende groen.

En genieten van een rustig vakantiepark midden in de natuur is heerlijk! Al is rust in Nederland natuurlijk relatief, want echt muisstil is het hier nooit. Ook niet in dit park, dat weliswaar stilte nastreeft, maar omringd is door campings en vakantieparken met openbare attracties.

Review: Marber Veluwe in Hoenderloo

Ben je op zoek naar een fijne retraite in het hart van de Veluwe, dan is dit park absoluut een aanrader. Ondanks de ongemakken tijdens ons verblijf, denk ik dat we hier zeker nog eens terugkomen! Ik zie mezelf al zitten in de verwarmde hottub op een donkere winteravond, met een knisperende buitenhaard en de sterrenhemel boven me.

Zelf een verblijf bij Marber Veluwe boeken

Ook enthousiast geworden naar dit nieuwe park op de Veluwe? Boek dan nu je accommodatie bij Marber Veluwe* en geniet van een paar dagen natuur en wellness.

Na het boeken ontvang je meteen een bevestiging, zodat je precies weet dat alles geregeld is. Tien dagen voor je verblijf ontvang je een persoonlijke link waarmee je alvast toegang krijgt tot de Marber app, een handige tool waarmee je je verblijf volledig op maat kunt samenstellen.

Goed om te weten voor je boekt

  • Hou er rekening mee dat er bij het boeken een borg wordt gerekend die je na je verblijf weer terug krijgt als alles goed is achtergelaten.
  • Er zijn geen faciliteiten als een receptie, parkwinkel, restaurant of zwembad op het park. De dichtstbijzijnde supermarkten vind je in het naastgelegen Recreatiepark Veluws Hof (Krimgweg 152-154) of de Spar in Hoenderloo (Paalberg weg 21).
  • Parkeren voor het huisje is niet mogelijk, je parkeert op de algemene parkeerplaats bij de ingang.

Meer vakantieinspiratie nodig voor de Veluwe?

Wat zijn jouw favoriete vakantieplekjes op de Veluwe?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like
Doen in Valkenburg: beklim de Cauberg

Wat te doen in Valkenburg? 6 tips!

Valkenburg ligt in het zuidelijkste puntje van Limburg en is al jaren een favoriete toeristenbestemming. Wat te doen in Valkenburg? Ontdek wat er allemaal in Valkenburg te doen is met…