Restaurant Zicht in Bennekom

Lekker eten en drinken in Bennekom

Ben je op zoek naar een restaurant voor een smakelijke lunch, gezellige borrel of heerlijk diner in Bennekom? Ik zet de leukste plekjes om te eten en drinken in Bennekom voor je op een rij.

Lekker eten en drinken in Bennekom

Bennekom is onderdeel van de gemeente Ede en nestelt zich tussen laatstgenoemde en Wageningen. Dit groene dorpje ligt op steenworp afstand van de Veluwe en biedt verrassend veel leuke plekjes om te genieten van een hapje en drankje. Je vindt er zelfs een sterrestaurant! Dit zijn de leukste restaurants om lekker te eten en drinken in Bennekom.

Restaurant Zicht

Restaurant Zicht ligt midden in het centrum van Bennekom (op zo’n 10-15 minuten rijden van Ede). Na een grondige verbouwing ging het restaurant in het voorjaar van 2023 open voor lunch. Sinds afgelopen herfst kun je er ook terecht voor diner. En wat voor diner!

Wij lieten ons verrassen door de chef en genoten van een heerlijk viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement (ook mogelijk in halve glazen). Passend bij het seizoen kregen we onder meer wildzijnwang en reebout voorgeschoteld. Aanrader!

Adres: Dorpsstraat 24, 6721 JK Bennekom

Restaurant Zicht in BennekomRestaurant Zicht in Bennekom

Laat je verrassen door de chef bij Restaurant Zicht in Bennekom

Grand Café Het Oude Postkantoor (HOP)

Voor een borrel en een lekker hapje zit je bij HOP, ofwel Het Oude Postkantoor, goed. Hier kun je bourgondisch genieten met een goed glas wijn of speciaalbier in je hand. Het restaurant is zoals de naam al zegt gevestigd in het oude postkantoor van Bennekom, een mooi historisch pand in het ecntrum van het dorp. Je kunt er van woensdag tot en met zondag terecht voor lunch, borrel en diner.

Adres: Dorpsstraat 2, Bennekom

Het Koetshuis

Voor een sterrenrestaurant naar de grote stad? Nee hoor! Het Koetshuis is een begrip in Bennekom en ver daarbuiten. Hier eet je al sinds 1998 op sterrenniveau, met creatieve gerechten die de Veluwse natuur in de schijnwerpers zet.

Goede wijnen en de prachtige locatie in het bos maken je culinaire beleving compleet. Perfect als je echt eens wilt uitpakken en een absolute aanrader voor een avond culinair genieten.

Adres: Panoramaweg 23a, Bennekom

Eindeloos

Bij het gezellige koffiezaakje Eindeloos zit je goed voor koffie, thee, all day breakfast (nou ja, tot 15:30 uur dan) en leuke woonaccessoires. Het gerenoveerde pand in het centrum van Bennekom verwelkomt je graag voor een kopje koffie of thee van over de hele wereld, met meer dan 80 soorten verse thee waar je uit kunt kiezen. Meenemen kan ook!

Heb je langer de tijd? Reserveer dan een high tea of high wine, waarbij je geniet van zoete hapjes met thee of koffie of juist hartige snacks en tapas bij je wijn.

Adres: Veenderweg 18, 6721 WE Bennekom

Foto via Eindeloos Bennekom

Wat een gezelligheid! (Foto via Eindeloos Bennekom)

De koffiekamer op Boerderij Hoekelum

Iets te drinken of eten na je wandeling door het Hoekelumse Bos? Bij de Koffiekamer van boerderij Hoekelum kun je terecht voor een kop koffie, lunch en high tea. De Koffiekamer is geopend van dinsdag tot en met zaterdag (10.00 tot 16.00 uur) en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Adres: Edeseweg 122, 6721 KE Bennekom

Boerderij Hoekelum in Bennekom

Gangnam Bennekom

Zin in iets speciaals? Gangnam is het eerste restaurant in Gelderland met Koreaanse BBQ’s in de tafel! Hier bereid je zelf je maaltijd aan tafel, met de ingebouwde tafelbarbeque waarop je zelf je ingredienten grillt. Ook voor Aziatische tapas en Chinees-Indische gerechten. Het restaurant heeft een all you can eat en een a la carte menu. Woensdag t/m zondag vanaf 16:30 uur geopend (en op feestdagen).

Adres: Edeseweg 19, Bennekom

Restaurant 22

Sinds 2022 vind je aan de Brinkstraat Restaurant 22, voorheen bekend als De Eetwinkel. Hier heb je de keuze uit een verrassingsmenu en a la carte kaart. Op beiden staan lokale en seizoensgebonden ingrediënten centraal.

Dat neemt niet weg dat je op de kaart gerechten als tonijn en kreeft tegenkomt. Goed voor een avondje culinair smullen in kleinschalige setting! Ook leuk: de wijn & spijs avonden die ze organiseren, met 12 tot 15 gerechtjes en bijpassende wijnen op te proeven.

Dinsdag t/m zaterdag geopend voor lunch (van 12 uur tot 15 uur) en diner vanaf 17.30 uur.

Adres: Brinkstraat 22, Bennekom

Ontdek meer leuke restaurants in Bennekom en omstreken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like