Eten en drinken in Zutphen: leukste restaurants en hotspots

Eten en drinken in Zutphen: leukste restaurants en hotspots

Zoek je een leuke plek om te eten en drinken in Zutphen? Hanzestad Zutphen biedt een gevarieerd aanbod aan restaurants, van gezellige bistro’s en sfeervolle eetcafés tot moderne restaurants, perfect voor een smakelijke brunch, lunch of uitgebreid diner.

Eten en drinken in Zutphen: restaurant tips

Zutphen ligt aan de IJssel en is een van de oudste steden van Nederland. De Hanzestad staat vol met historische panden, statige koopmanshuizen en middeleeuwse kerken. Je vindt er groene hofjes, kleurrijke steegjes en veel natuur, zowel in de stad als eromheen.

En Zutphen heeft veel meer te bieden dan pittoreske straten en een rijke geschiedenis. De stad barst van de culinaire hotspots waar je zowel met vrienden als familie terecht kunt voor heerlijk eten en drinken.

Ontdek de leukste restaurants en hotspots in Zutphen

Ben je op zoek naar de leukste restaurants en hotspots in Zutphen? Dit zijn lokale favorieten voor je op een rij gezet—hier zijn de leukste plekken om te eten en drinken in Zutphen. Wedden dat jouw smaakpapillen hier blij van worden?!

1. Broederenklooster Zutphen

Wil je echt iets speciaals? Dan moet je bij het Broederenklooster Zutphen (Rozengracht 3) zijn. Dineren in dit voormalige klooster zorgt meteen voor een bijzondere ervaring in historische setting. Het gebouw stamt uit 1200 en is daarmee een van de oudste gebouwen van Zutphen. En misschien ook wel de mooiste!

Het menu wisselt regelmatig en zit vol verrassende smaken die worden bereid met verse, lokale ingrediënten. Dit is de perfecte plek voor een romantisch diner of als je iets te vieren hebt. Het intieme karakter van dit bijzondere restaurant maakt elke gelegenheid een echt uitje. Zeker als je ook nog een overnachting boekt in het hotel*!

2. By Chiel

Een aanrader als je van verfijnd dineren houdt. By Chiel is een plek waar je altijd seizoensgebonden gerechten krijgt die met passie zijn bereid. Chef-kok Chiel Dohmen weet keer op keer te verrassen met combinaties van lokale producten en een unieke twist.

Je wordt hier altijd hartelijk ontvangen, of je nu komt voor de lunch, het diner of gewoon een borrel. De ontspannen sfeer maakt het helemaal af—hier zit je altijd goed voor een avondje genieten​.

Adres: ‘s-Gravenhof 5, 7201 DN Zutphen

3. Chapoo

Restaurant Chapoo is inmiddels een vaste waarde in de oude binnenstad van Zutphen, midden in het levendige winkelgebied. Het restaurant biedt een ontspannen sfeer, zowel binnen als buiten op het terras. Hier kun je ’s ochtends rustig de dag beginnen met koffie en gebak. Vanaf 12:00 uur ben je welkom voor lunch, diner of een borrel.

De menukaart is gevarieerd, met warme broodjes, salades en seizoensgerechten zoals asperges en mosselen. Ook voor vegetarische gerechten en dieetwensen is er volop keuze. Een fijne plek om even bij te komen in het hart van de stad.

Adres: Turfstraat 7, 7201 KD Zutphen

4. Het IJsselpaviljoen

Als je houdt van eten met een uitzicht, dan is Het IJsselpaviljoen een aanrader. Dit restaurant ligt direct aan de IJssel en biedt een prachtig uitzicht op het water. De menukaart is een fijne mix van Nederlandse en internationale invloeden. Je kunt hier genieten van zowel een uitgebreide lunch als diner. Maandag t/m donderdag geopend van 11:00 – 22:30 uur, vrijdag t/m zondag kun je tot 23:00 uur terecht.

Adres: IJsselkade 1, Zutphen

5. Nectar

In het centrum van Zutphen vind je Nectar, een nieuw restaurant waar alles draait om eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten. De producten worden met zorg geselecteerd en bereid met aandacht voor detail. Gastvrijheid staat hier centraal, waardoor je je direct welkom voelt. Geniet van creatieve gerechten gemaakt van lokale producten die passen bij het seizoen, perfect voor een ontspannen aperitief en bites of verrassend diner.

Adres: Nieuwstad 8. Woensdag t/m zondag open van 12.00 tot 23.00 uur.

Vers en lokaal genieten bij Nectar in het hart van Zutphen

6. De Pelikaan Koffie en Theeschenkerij

Voor echte koffie- en theeliefhebbers is De Pelikaan een absolute aanrader. Deze bijzondere winkel bestaat al meer dan 200 jaar en staat bekend om zijn uitgebreide assortiment aan koffie en thee. Je kunt hier niet alleen verschillende soorten kopen, maar ook ter plekke genieten in de sfeervolle Schenkerij.

Neem plaats en trakteer jezelf op een kop versgezette koffie, thee of een heerlijk sapje. Zin in iets lekkers erbij? De Pelikaan biedt genoeg verleidelijke opties voor een lekkere snack.

Adres: Pelikaanstraat 9, 7201 DR Zutphen

7. Sultani

Sultani brengt de smaken van Zuid-Europa en Marokko samen in een sfeervolle setting. De gerechten, variërend van kruidige tajines tot verfijnde Spaanse tapas, bieden een smaakvolle mix van beide keukens. De warme ambiance en het diverse menu maken het een fijne plek voor zowel lunch als diner. Perfect om even te ontsnappen naar zonnige sferen zonder de stad te verlaten. Een aanrader voor wie houdt van kleurrijke en authentieke gerechten in een gezellige omgeving.

Adres: Groenmarkt 35, Zutphen

8. Vaticano

Zin in echt Italiaans eten? Vaticano is dé plek in Zutphen voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Dit restaurant is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Houtmarkt. De open keuken geeft je een kijkje in de passie waarmee elke maaltijd wordt bereid. En de authentieke Italiaanse gerechten die doen denken aan een knusse avond in Italië. Hier wil je écht een keer gegeten hebben.

Adres: Houtmarkt 79, Zutphen

9. De Wijnhuistoren

Zoek je een sfeervolle plek in het hart van Zutphen? Dan is De Wijnhuistoren op de Groenmarkt zeker een aanrader. De Wijnhuistoren ligt op een van de mooiste locaties aan het levendige marktplein van Zutphen. Een uitstekende plek voor een kop koffie, lunch of diner tijdens je middag shoppen of dagje uit.

In de avond kun je hier genieten van seizoensgebonden Italiaanse gerechten, bereid met aandacht. Van donderdag tot en met zondag serveert men in de gewelvenkelder heerlijke tapas, met bijpassende wijnen natuurlijk.

Adres: Groenmarkt 40, Zutphen

Ontdek meer leuke restaurants in Gelderland

Van verfijnde smaken tot ontspannen eetgelegenheden, deze restaurants bieden het allemaal. Benieuwd welke plek jouw nieuwe favoriet wordt? Ga snel langs en ontdek zelf waarom Zutphen een culinaire bestemming is die je niet wilt missen! Of bezoek een van deze Gelderse steden om lekker te eten en drinken:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like